Včelí chlieb resp. perga je vynikajúca potravina plná zdravých enzýmov, medu, nektáru a prospešných mikroorganizmov.
Čerstvo zozbieraný peľ mladé včely spracujú a nechajú tri mesiace kysnúť, kým sa z neho nestane včelí chlieb.
Včelí chlieb resp. perga je peľová náplň, ktorú zbierajú včely z kvetov rastlín.
Peľ kvetov sa pod vplyvom enzýmov slín, špeciálnych kvasinkových húb, prospešných baktérií a s takmer úplnou absenciou molekúl kyslíka postupne mení na včelí chlieb, pergu.
Včelí chlieb resp. perga (niekedy označovaný ako pokrm Bohov) je jedinečný produkt, ktorý nemožno synteticky vyrobiť v laboratóriu. Vyrobiť ho dokážu iba včely vo vnútri úľa.
Je bohatý na vitamíny, minerály, aminokyseliny, antibiotiká, stopové prvky, enzýmy a mnoho ďalších výživných prvkov.
Vzácny produkt včiel, vyrobený z peľu, medu a enzýmov
Pôsobením jedinečnej mikrobiálnej flóry, vzniká fermentáciou vo včelých plástoch unikátny produkt s vysokou výživovou a terapeutickou hodnotou.